Muligheter

La Maison er et perfekt utgangspunkt for rekreasjon i olivenlunder og på vingårder, utallige turmuligheter, både på sykkel og til fots, og for golf. En halvtimes kjøretur tar deg ut til kysten.

Byen Lorgues er også midt i «smørøyet» for utflukter til mange sjarmerende middelalderbyer og kulturminner.


Mat og vin

Provence er et eldorado for mat- og vinelskere. Den mest berømte restauranten i Provence, «Bruno», ligger kun fem minutters kjøring unna. Selv om restauranten er berømt, koster et måltid ikke mer enn at du får det inn på reisebudsjettet.

Se også Gyldendals praktiske håndbok Provence og Côte d`Azur for flere opplysninger og praktiske tips.


Aktiviteter

I området rundt Lorgues finnes mange severdigheter. Her er noen forslag til hva du kan gjøre.

Spektakulære George du Verdon, Lac de St. Croix og Castellane
Et av Europas mest spektakulære naturfenomen. Her kan du nyte fotturer og padleturer. Skulle du være mer eventyrlysten ligger også forholdene til rette for rafting og fjellklatring. Litt vest for George du Verdon finnes Lac de St. Croix, en sjø der du kan bade og slappe av

Turgåere og fjellklatrere liker å benytte seg av fjellbyen Castellane (750 m.o.h.) som utgangspunkt for turer i området.


Se bilder fra Lourges


Vakre St. Marie de Moustier

St. Marie de Moustier er ansett for å være en av de vakreste byene i Frankrike. Har du lyst til å bare vandre i en by vi anbefaler vi å legge turen innom St. Marie de Moustier.

Opplev også de gamle, vakre byene Arles, Avignon og Aix-en-Provence.

Flere sjarmerende landsbyer er Cotignac, Entrecasteau, Salernes, Flayosc og Les Arcs, Carcès.

Ute ved kysten kan du besøke Nice, Cannes, St. Raphael, St Maxime, St. Tropez og Antibes.


Golf

Mulighetene for å spille golf i Var-området er gode for deg som ønsker det. Det finnes flere golfbaner innen 25–30 minutters kjøring.


Sykkelturer

Sykkel er et flott fremkomstmiddel når du er i Provence. På sykkel opplever du virkelig roen og den flotte naturen, kjenner de ulike luktene og kan nyte lunsjen ute langs vinmarkene eller i en av de mange koselige landsbyene.


Badeliv

Strender finnes det mange av på rivieraen. Reiser du med barn anbefales strendene rundt Frejeus og Agyulf. Her er det flotte sandbanker med finkornet sand og havet er langgrunt. Et flott badeland ligger like ved stranden i Frejeus.


Lourges på kartet

Lourges ligger i Provence. Se kart

Design a site like this with WordPress.com
Sett i gang